Főoldal       Legyen a kezdőlapom       Kedvencek közé       Hírlevél       Hirdessen nálunk!   
Hajdúszoboszló
  Térképek
  Közlekedés
Városunk képekben
  Városnéző séta
  Fotógaléria
Turizmus
  Szálláshelyek
  Vendéglátók
  Eseménynaptár
Vállalkozások
  Üzletek
  Szolgáltatók
  Eladó ingatlanok
Szórakozás
  Szabadidő
  Aquapark
  Strand
  Uszoda
Egészség
  Szakorvosi rendelő
  Gyógyfürdő
  Gyógyvíz összetevői
  Kezelések, javallatok
Szoboszló Art
  Képzőművészet
  Irodalom
Múltidéző
  Helytörténet
  Nosztalgia fotóalbum
  Hírességeink
 
 
Hajdúszoboszló gyógyfürdő termálfürdő,gyógyvíz,termálvíz,masszázs,gyógykezelés,gyógymedence,iszap-pakolás,súlyfürdő,tangentor,talpmasszázs,inhaláció,dermalife
 
1925. október 25-én csodálatos esemény történt Magyarország egyik alföldi városkájában, Hajdúszoboszlón. Pávai Vajna Ferenc geológus vezette szénhidrogén kutatások közben földgáz mellett 73 C°-os víz is a felszínre tört. A környéket elárasztó barna, különleges illatú melegvíz felkeltette a lakosok figyelmét. Az asszonyok mosni kezdtek benne és láss csodát, az évek óta hasogató
fájdalmak kiálltak testrészeikből, a víz-hordók sebei gyorsabban gyógyultak.
Erre aztán felfigyeltek a környék kutatói. Megvizsgálták, vegyelemezték a folyékony forró arany összetételét, s páratlan meg-állapítások születtek.
Feltörő gyógyvíz
gyógyvíz termálvíz hajdúszoboszló gyógyfürdő termálfürdő
A fövenyfürdő
Dr. Bodnár János, a Debreceni Orvostudományi Egyetem Orvos Vegytani Intézetének igazgatója így írt a szoboszlói vízről: "Analysisünk szerint a hajdúszoboszlói mélyfúrásból eredő víz alkalikus-jódos-brómos-konyha-sós hévíznek minősítendő. Egybevetve a chémiai analysis adatait a víz igen magas hőmérsékletével kimondható, hogy a maga nemében egyedülállónak tekinthető, hozzá hasonló összetételű és hőmérsékletű víz - a rendelkezésünkre álló analysisek alapján - nem ismeretes."
Hajdúszoboszló városa megismerve a tudósok elemzéseit elhatározta, hogy fürdőt épít.
Másfél év múlva, 1927. július 26-án megnyílt a fövenyfürdő.
Hajdúszoboszló gyógyvíz gyógyfürdő termálvíz termálfürdő
A majdani gyógyfürdő részére 19 hektár területet jelöltek ki. Az azóta eltelt több, mint 70 év bővelkedett eseményekben, a turizmus egyre élénkült, s az elvá-rásokhoz igazodva többször bővíteni, korszerűsíteni kellett. Fürdőnket alapí-tója, Hajdúszoboszló városa sosem hagyta cserben, s ennek köszönhető, hogy időről időre megújulhatott, a kor igényeinek megfelelően fejlődhetett.
A gyógyfürdő főépülete
gyógyvíz termálvíz hajdúszoboszló termálfürdő gyógyfürdő
Tangentoros kezelés
Iszappakolással és súlyfürdővel egészült ki az orvosi kezelések repertoárja. 1969-ben már egymillió volt a látogatottsága a gyógy-fürdőnek. További termálmedencék épültek, orvosi rendelővel, inhalatóriummal, hűtőto-ronnyal és ivócsarnokkal, hullám-, pezsgő-, verseny- és gyermekmedencével, csónakázó-tóval bővült a választék.
Súlyfürdő
 
Fedett gyógyvizes medencék
1996-tól napjainkig egy hatalmas megújulási folyamat zajlott le a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben, ugyanis ekkor indította el a cég menedzsmentje és a tulajdonos Hajdúszoboszlói Önkormányzat eredetileg 8 évre tervezett fejlesztési programját: 1996-ban megnyitotta kapuit fürdőnk gyógyszanatóriuma a Hotel Thermál Terápia, melyhez hamarosan saját kis fürdőépületet emeltek. 1998 karácsonyán elkészült az új, modern termálfürdő-épület; melyre méltán lehetünk büszkék.
 
Vízfüggöny
A modern kétszintes épületben a gyógyászati kapacitás a duplájára nőtt. Négy új nyitott medence épült, melyekben a különböző attrakciók segítségével még inkább felüdülhet a fürdőző. E nyitott medencéket körülölel-ik a tágas közlekedő folyosók. A termál-fürdő csarnokában három fedett 32, 36,38 C° hőfokú gyógyvizes medence található.
A termálfürdő nyitott medencéi
 
Felüdülés a "folyékony aranyban"
A földszinten, a bejárattól balra három orvosi rendelő, kezelőhelyiségek és a gyógytornaterem, tangentor kezelő-helyiségek találhatók. Az emeleten masszírozók, kezelő-helyiségek és tágas pihenők várják a vendégeket.
Dermalife méregtelenítő

A gyógyulni vágyóknak elkülönített pihenőparkban biztosított a pihen-és. Akik idegenkednek a termé-szet nyújtotta gyógyulástól, bizo-nyosan megváltoztatják a véle-ményüket, ha a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben kezeltetik magukat. Több, mint negyven féle kezelés áll a betegek rendelkezésére. A különböző gyógykezeléseket kombinálva alkalmazzák.
 
A gyógyvíz ereje és egyéb gyógytényezők együttes hatása eredményezi, hogy ezrek lelnek nálunk gyógyulásra. A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkal-mas. Az idült mozgásszervi betegségeknél, kopásos, degeneratív betegségeknél a tapasztalatok szerint az orvos előírásait betartók több, mint 90 százaléka szépen javul.
A fürdőkúra hatása sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések (ekcéma, pikkelysömör) kezelése során is észlelhető.
Szauna
 
Nyitott pezsgő medencék
Ortopédiai műtéteken átesett betegek rendszeresen látogatják fürdőnket utókezelés céljából. Jó eredmény érhető el agyvérzés utáni állapot, Heine medin kór után kialakult bénulás, idült idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében. A szoboszlói víz jó hatású nőgyógyászati gyulladások esetén is. Meddő nők két-háromszor megismételt kúrák után gyakran számoltak be fogam-zásról. Ennek magyarázata, hogy vizünkben bitumenhez kötődve ösztrogén is található. A reumatológusok többek között masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, különböző elektroterápiás kezeléseket és a legmodernebb szoft lézer kezelést is alkalmaznak.
 
Nyitvatartás:
 
január 1- december 31-ig
7-19 óráig (minden nap)
 
kezelések,betegségek,javallatok,hajdúszoboszlói gyógyvíz
 
Elérhetőségek:
 
Cím: Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.
Telefon: 06 (52) 558-558, E-mail: info@hungarospa-rt.hu, Internet: www.hungarospa.biz
 
   Kapcsolat       Médiaajánlat       Vendégkönyv       Partnereink       Szerzői jogok       Adatvédelem   
© 2005-2017 Interist Média Bt. - Minden jog fenntartva.